Cinderella Story
Le' Princessaa
have a blast !


i'm Mummy's little Snow White since 26th April 1995 and forever Daddy's little Cinderella ♥






Get a Glitter Calendar Click Here


Keep Calm and LILI






Older Posts




Tagboard
Footprints here!

Just let me know your PRESENCE . so that i can VISIT yours ! NO harshword is ALLOWED Cheerioo



History
past stories . . . .


It's time to be a grown-up girl , Lili !
Bakat Terpendam
Dora The Explorer
Tingkat 8 vs Tingkat 5
Hari Melihat Dunia - Day Out part 1
Hari Malas Sedunia
Live without Mak
Why People Smoking ?
Say Hi to Uitm Puncak Alam
All I want for BIRTHDAY . . . . .


Advertisement
click below ▽ gracias !





backlink


FruitHearts
them them . i ♥ them












Day first of Semester 2 goes bad !

Review sikit . Consequence dari post aku yang lepas , aku berjaya balik palam naik bas sorang diri . perghhhh gila bangga . okay tipu . ehh jap , part yang aku naik bas sengsorang tu betul kay , sumpah tak tipu . part balik palam je yg aku tipu . alaaaa saje aku nak bagi nampak extreme sikit . aku sampai terminal klang sentral tu around pukul 5 pagi centu . but since Uncle Lan punya rumah dekat Meru je , so dia pick aku kat terminal hangkut bawak rumah dia . heavennnn . tapi jangan expect aku takyah balik palam . still , aku kena balik penjara tu jugak . but takde ahh balik awal awal . petang Ahad around 3.30 petang centu baru dorang hantar aku kat palam .

And since that , the life with no life just begin *bunyi drum*

Asal no life ? memang . sangat lifeless . terlampau . teramat sangat . ahh benci betul aku .

And hari nie aku berjaya mengabiskan hari pertama of semester 2 dengan jayanya . takde jaya sangatnya pun . sakit kaki ada ahh . hengko tahu tahu jelah kann tangga kejayaan yang pemes tahap worldwide tu . cuti sebulan setengah kod , takde maknanya aku nak sesaja datang palam exercise turun naik tangga semata mata nak hilangkan boring . so kau pepaham jelah how bad my day first is . part turun aku takyah comment panjang pun takpe . baby baru merangkak pun selamba je boleh main skateboard turun tangga . but part naik tangga tu takleh blah . dah ahh kemain lama aku tak jejak tangga tu . kena pulak hari nie dua kali aku naik tangga . ehh tak , tiga . tengah hari aku naik , tu pun sebab class cancel . perghhh memang sakit hati . pastu turun blik , petang lepas habis class aku naik . pastu tadi ada class malam , so sekali lagi aku turun dan mendaki tangga tu . serious semput . aku rasa nak je aku pegi rompak bas rapid kejap drive bawak naik atas . letih kauuu !

Nie nak cerita pasal class cancel nie yang sakit hati nie . ehh kenapa ? pelik sebab aku sakit hati kelas cancel ehh ? kau takyah expect aku rajin sangat nak attend class kayy . senanya cenni , kelas aku start pukul 8.30 pagi . so malam sebelum tido tu aku dah text awal awal kat Mak suruh kejut aku pukul 6 pagi . bukan apa , aku takut aku tak terbangun je . maklum lah masa cuti selamat pagi aku tu selalunya pukul 3 4 petang . so pagi tadi Mak call pukul 5.58 pagi , terus aku bangun tak tido tido . nampak tak betapa semangat aku nak turun kelas first sem 2 nie ? but then dah sampai fakulti , rupanya class cancel . next class 10.30 . aku malas ahh nak naik bilik . aku pun pegi breakfast pe semua then sampai 10.30 , masuk lecture hall , tunggu punya tunggu rupanya class cancel . perghhh masa tu hati aku dah memang membara semua ahh . nak je aku tendang semua orang yang ada kat tepi tepi kaki lima tu . kayy tetiba . kesian dorang bersalah .

Lepas tu aku nekad nak jugak naik atas sebab next class pukul 2.30 . gila kau aku nak lepak kat fakulti lelama . mau migraine aku bosan tahap highland tower tingkat 14 .

Turun class 2.30 tu pastu 2.50 kelas pun bersurai . day first lah katakan , lecturer just briefing sikit sikit . introduce mana mana yg patut . kenalkan dengan kitorang mana part horror patut bunuh diri dalam sem 2 nie . then lepas tu aku naik bilik , then merehatkan minda sampai nak maghrib . nak taknak kena jugak bangun . asar aku pun terlajak nak dekat maghrib . ambik kauuu , penangan sem 2 . perghhhhh tenat .

Malam pun turun class lecture biology 2 jam . habis 10.30 . sampai bilik aku tengok kaki aku melecet . pedih dia tu takyah cerita ahh . cuba kau amik pisau toreh kat lengan macam orang bodoh baru lepas putus cinta selalu buat tu . sakit kann ? haaa kalau nak tahu kaki aku nie kurang sikit sakit dari tu . kau pepandai ahh imagine sendiri . but seriously , habis class malam tu aku lepak atas katil je sambil makan sandwich tuna sambil baring . ohh ye , kalau nak tahu , kau makan ahh sambil baring ke , sambil jalan ke , sambil terlentang ke , sambil kepala ke bawah kaki ke atas ke , makanan yg kau makan tu tetap digest . Cuma rate of digestion dia tu je yg lain sikit . lecturer aku baru bagitahu tadi .

Berbalik kepada cerita kaki . serious talk , kaki aku bapak ahh punya berat macam ada ikat kayu balak . tahh berapa kilo lactic acid kumpul kat kaki aku nie haaaa .

So pengajaran dia , tak kira ahh kau cuti ke , kau duduk penjara ke , kau tetap kena biasakan diri kau dengan exercise . jangan jadi macam aku . cuti sem sebulan setengah jadi dugong makan tido makan tido tengok tv baring sambil goyang goyang kaki . kbye .

Post a Comment