Cinderella Story
Le' Princessaa
have a blast !


i'm Mummy's little Snow White since 26th April 1995 and forever Daddy's little Cinderella ♥






Get a Glitter Calendar Click Here


Keep Calm and LILI






Older Posts | Newer Posts




Tagboard
Footprints here!

Just let me know your PRESENCE . so that i can VISIT yours ! NO harshword is ALLOWED Cheerioo



History
past stories . . . .


Bakat Terpendam
Dora The Explorer
Tingkat 8 vs Tingkat 5
Hari Melihat Dunia - Day Out part 1
Hari Malas Sedunia
Live without Mak
Why People Smoking ?
Say Hi to Uitm Puncak Alam
All I want for BIRTHDAY . . . . .
Road To Success


Advertisement
click below ▽ gracias !





backlink


FruitHearts
them them . i ♥ them












It's time to be a grown-up girl , Lili !


Serious talk , i’m in BIG TROUBLE . besar perkataan big trouble tu , besar lagi trouble yang aku kena face off sekarang nie *sigh*  . memandangkan post aku sebelum nie mood biasa je , aku rasa this post is going to be post paling beremosi setakat nie .

*pandang luar tingkap*

Cerita dia macam nie . . .

*duduk*

Semua orang tahu 24 november aku kena balik uitm puncak alam aka palam aka prison aka pape jelah lagi aka hengko tambah lah sendiri . whatever it is , aku tetap kena balik palam by 24 november . jadi , apa masalah sekarang ? sabarlah , mana ada cerita terus klimaks , slow slow okay . breathe in , breathe out , breathe in , breathe out .

AKU KENA BALIK PALAM BY BUS ALONE !

With the pink colour , aku rasa semua orang memang clearly nampak masalah aku isn’t it ?

okay then back to the story , aku rasa word “KENA” kat dalam masalah aku tu tak perlu sangat kod . Cuma aku saja tambah sebab you know , nampak tragic sikit . hewhew . actually aku dah pernah naik bas untuk long distance journey , but i’m not alone . selalu memang naik bas dengan Aina . but then haritu Aina cakap parents dia nak hantar . and aku pun okay jelah sebab aku rasa Ayah mesti hantar aku . yelahh , bukan dia nak biar aku nak bas sengsorang . aku pun expect Ayah akan amik cuti , and kebetulan pulak now tengah school holiday , and Mak pulak mesti tak jadi masalah . so , no problem .

everything seems so well and going smooth until Ayah cakap Ayah tak dapat nak cuti sebab entahh apa entahh . actually aku taknak tahu pun sebab apa Ayah tak dapat cuti sebab bila Ayah sebut je perkataan “TAK DAPAT CUTI” tetiba zapppppp . jantung aku dah sebak pastu terus rush masuk bilik . menyendiri . kau pepaham jelah maksud menyendiri aku tu . masuk bilik . diam . dan menangis . aku layan feeling frust menonggeng aku sampai pagi hengko tahuuu .

aku rasa Mak dapat feel kod aku tengah frust . yelah , firasat seorang ibu lah katakan . besok pagi tu Mak asyik sebut sebut biar Mak naik bas sekali dengan aku lah . maksudnya kat situ , Mak and aku naik bas dari Kemaman then join sekali aku sampai aku selamat sampai kat palam . lepas tu Mak aboard bas lagi sekali then balik Kemaman . that’s all . berhari hari jugak ahh Mak asyik tanya aku tu setuju tak dengan idea dia tu and berhari hari jugak ahh aku fikir . tahu apa aku fikir ? aku rasa macam menyusahkan je . yeahh you know lepas Mak hantar aku balik palam then nanti Mak kena sengsorang naik bas balik Kemaman . macam bahaya je . tapi aku fikir jugak , lepas tu kalau aku tak bagi Mak hantar aku , mean aku yg kena naik bas sengsorang . so pe cite nie weyy ? and bila masa macam nie lah aku rasa nie Ayah ahh punya pasal . kalau dia dapat cuti mesti everything is gonna be fine . but , arghhhhhhhhhhhh *turn into hulk*

diam diam , Mak suggest idea dia tu kat Ayah . alaa idea tadi tu lah , yang Mak nak naik bas sekali dengan aku tu . and guess what ? Ayah just allowed it . and i just feel like , yayyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy ! *lompat tanpa henti*

but tiba tiba aku fikir lagi . macam yg aku fikir mula mula tadi tu , macam bahaya je , macam menyusahkan je , macam kesian je . alahai , kenapalah aku ada perasaan macam tu . kan bagus kalau aku takyah fikir apa semua tu *hentak meja*

jadi now datang lagi masalah

AKU DALAM DILEMA

Nah kauuu , ayat macam drama tv1 . mesti semua orang macam “pekena ahh budak nie tak habis habis dengan masalah” . ye , memang aku nak bagitahu satu dunia pasal masalah aku nie . kau taknak tahu , pi mam ahh *tolak bahu*

Tiba tiba aku cakap kat Mak
“takpelah , akak naik bas sorang je lah”
“betul nie taknak Mak teman ?”
“ye , takpe , akak naik sorang je *nada jauh hati*”
“hmmm kang nangis sengsorang pulak kang”

Aiyyakkk perlu ke Mak nak mention pasal nangis tu ? -.-

But , yeahh i admit . ego aku kuat gila . aku selalu buat something that i’m not willing to do and at last , it’s all end up with tears and hingus . alaaa orang menangis memang ahh keluar hingus . kau takyah nak jijik jijik sangat ahh . bajet kau nangis keluar pop corn .

So , aku memang decide aku nak naik bas sorang . jadi , kat sini semua orang tahu masalah aku tu berpunca dari decision aku sendiri . but , who cares ? semua orang ada ego kod .

Nak tahu kenapa aku buat decision bangang bertingkek tingkek yang tanpa kerelaan hati aku tu ?

Firstly , it’s all about kesian . macam aku cakap tadi , kesian kat Mak sebab nak kena hantar aku and bla bla blaaa dahh aku malas nak repeat benda yg aku dah cakap tadi . kalau lupa , hengko scroll lah sendiri kat atas tu .

Secondly , of course sebab ego . aku taknak ahh adik adik aku pandang aku macam aku nie baby umur 2 tahun yang tak reti nak berdikari , tak reti handle masalah sendiri and tak reti nak buat pape . aku just nak tunjuk yang aku nie kuat *tepuk dada* . but yess , inside i’m dying .

Thirdly , aku nak buktikan kat Ayah yang aku tak perlukan bantuan orang lain . this part aku rasa sakit hati kat Ayah tu ada lagi ahh . so aku nak tunjuk kat Ayah yang aku nie dah besar . problem nie pun , alaaaa small matter jelah *petik jari* . aku nak tunjuk yang aku nie boleh handle life aku sendiri . saya okay , saya dah besar . but the reality is , i’m fake *sigh again and again*

Then it comes to the problem where

I HATE MYSELF

Masa nie aku fikir kenapa aku jadi aku ? i mean , kenapa aku kena study jejauh . kenapa aku tak study yang dekat Terengganu je or maybe Kuantan . at least kalau Ayah tak dapat cuti pun , Mak boleh je drive hantar aku sebab dekat je . but now Kemaman and Puncak Alam is 500 km far . kayy tipu . kau google ahh sendiri kalau nak tahu jarak yg berul . 500 km tu aku reka je , saje nak bagi orang sakit jantung sikit . mwhehehehehe *bunyi Angry Bird*

Then aku fikir lagi , asal aku tak reti reti lagi nak berdikari ? kemon Lili , you are just eighteen kod . bukannya budak 8 tahun yang nak kena pegang tangan mak ayah pegi sana sini . boleh tak jadi besar sikit . be a grown up girl !

That’s all the reason why i hate myself . i still need to count on someone if doing something . how could it be *tears drop*

and now , tadaaaaaaaaaaaaaaaa


Nampak tu . anyone with me ? nobody . tsk tskkk

dengan pembelian tiket bas tu petang tadi , i'm officially kena naik bas ALONE BY MYSELF .

wish me luck gaiysss T.T


Post a Comment