Cinderella Story
Le' Princessaa
have a blast !


i'm Mummy's little Snow White since 26th April 1995 and forever Daddy's little Cinderella ♥






Get a Glitter Calendar Click Here


Keep Calm and LILI






Older Posts | Newer Posts




Tagboard
Footprints here!

Just let me know your PRESENCE . so that i can VISIT yours ! NO harshword is ALLOWED Cheerioo



History
past stories . . . .


Hari Malas Sedunia
Live without Mak
Why People Smoking ?
Say Hi to Uitm Puncak Alam
All I want for BIRTHDAY . . . . .
Road To Success
PENGANGGUR TERHORMAT
aktiviti masa lapang
Ramadhan & Syawal time dulu-dulu
Student's Life


Advertisement
click below ▽ gracias !





backlink


FruitHearts
them them . i ♥ them












Hari Melihat Dunia - Day Out part 1



Hi , saya dah besar . kbaii . besar kayy besar .

Mesti korang macam pahal sakai si Lili nie nak jetjet dah besar bagai , apa point dia senanya ? chill lax , tu intro je dulu . hint sikit sikit about benda yg aku akan merepek panjang lepas nie . mwhehehehehehe .

You know , since 2 june 2013 aku kat palam nie , aku belom pernah keluar untuk tengok dunia luar . ce teka sebab pe ? kayy , takyah nak main teka teka sangat ahh kann . first , of course the main reason is MALAS . kayy semua orang tahu tu . the second reason is aku rasa tak selamat . yeahh you know , at a strange place , surrounded by strangers , kita takboleh nak predict pun apa bahaya yg bakal muncul . kalau dulu keluar memana mesti ada Mak . eventho nak pegy kepsi punya ladies for 15minutes pun ajak Mak teman . serious talk , aku memang rasa tak selamat bila Mak takde . kalau Mak hilang kat supermarket memang confirm panic . rasa macam nak jerit kuat kuat macam tarzan jerit "siapa sorok Mak aku !"

And the 35th at PALAM bersamaan 6 july 2013 . . . . 
Day out , finally !
Pada petang yang hening plus angin bertiup sepoi sepoi bahasa . . . 
bapak ahh ayat mana jelahkann aku curik nie . then petang tu kitorang memulakan perjalanan dengan menaiki bas .

tiket bas . woot wooooottt .

pahal slek slek semacam ? memang ahh aku jakun sikit sebab baru belajar naik bas kod . mula mula naik tu relax ahh sikit . memang tak dapat seat tapi berdiri punn boleh lah sebab destination aku nie dekat je . tapi bas nie akan berhenti dari satu bus stop ke satu bus stop untuk angkut orang yg nak guna perkhidmatan bas tu . then makin lama , can you imagine cemana keadaan dalam bas tu . yess , sardin . exactly ! aku memang dah rasa macam duduk dalam tin sardin yg dipanaskan dalam microwave pada suhu 180 degree celcius . plus keadaan bas yg kejap kejap break , seriously that moment aku rasa macam nak terjun dari bas guna pintu kecemasan .

sebenarnya aku keluar tu hari Sabtu . jadi kebanyakkan orang orang *ignore tatabahasa* nak pergi pasar malam . so macam berlainan lah sikit dengan destinasi aku . tapi still lalu jalan yg sama . jadi perjalanan yg aku rasa setakat 15 minit kalau naik kereta , but dah jadi sejam bila naik bas . tapi disebabkan aku craving gila nak benda nie , sejam punn kesah apa . aku nak jugak , tak kira ! *hentak meja*

bila bas dah turun kan mereka mereka kat pasar malam , kitorang excited kemain sbb dalam otak memang dah agak lepas nie pakcik bas akan heading to destinasi idaman kitorang . wieeeeeeeeeeeeee .

tapi taklama tu , pakcik bas tu macam heading to masuk kampus balik . kitorang gelabah kemain sbb takkan kitorang naikbas semata-mata untuk rasa aircond bas je . bila pakcik tu turn left and masuk ke simpang kampus , tak lama tu baru dia stop kat tepi simpang tu . then , baru kitorang tahu . sebenarnya nak pegy tempat yg kitorang nak pegy tu mmg kena jalan kaki sikit sbb pakcik tu memang hanya akan stop kat tepi simpang tulah . ahh demmittt , can't you see ? jalan kaki bhaii , blerghh bapak ahh memang totally rasa macam trainee biggest loser je . tapi sebab craving gila , kitorang kuatkan semangat .

and finally , sampai !

then lepas hwiefjbnchu uehweiueruwoeerwehrioef fuwefiuehfioweeuiqpoweyetruei qwuegqiwuoepiqywuruerhw wuehruwiurueroireu semua , kitorang punn balik .

korang taknak tahu ke mana je yang kitorang pegy tuu ?

tadaaaaaaaa . . . .

promoter tak diiktiraf

mekdi je senanya target aku ngan Aina . bukan apa , craving tahap 16 kuasa 756747847 kod kat McFlurry . mesti korang macam , ehh budak nie order air je ke sebab cawan air tu je yang nampak dari tadi . senanya cemnie cerita dia . sampai je , terus order . dua set double cheese burger plus McFlurry Chocolate for aku and McFlurry Oreo for Aina . then lepas tu kitorang tak sempat pandang kiri kanan , terus melantak sampai habis . and bila nak balik tu , nie jelah yg tinggal .


korang taknak tahu ke cemana tetiba je aku tergerak hati nka keluar ? yelah , tadi punya bebel panjang panjang takut bagai pe semua lahh . but boleh pulak sampai mekdi . 

macam nie . . .
petang sabtu tu aku ada discussion ngan Aina . Aina datang bilik aku . kayy , discussion sangat kann . gossip je yang lebih . then dah lepas asar tu rasa macam nak isi perut sikit . so siap siap lah semua nak turun cafe . but tetiba , rasa macam nak coolblog . so kitorang punn decide nak bercoolblog dulu then makan . so kitorang punn terus aim tempat jual coolblog tu . on the way nak cari coolblog tu , tetiba nampak bas lalu tepi jalan . then , Aina pandang aku , aku pandang Aina . macam cerita hindustan kann ? that moment kitorang tahu kitorang tengah fikir benda yang sama . going McD by bus for McFlurry ! dan macam tu lah cerita dia cemana kitorang boleh hiking untuk mendapatkan sesuap McFlurry .

p/s : masa tengah jalan tu seriously aku rasa tak selamat . takut ada orang kidnap aku . alhamdulillah , selamat pergi , selamat balik . thanks to Aina sebab being wimme . muahhhh pipi :* 



Post a Comment