Cinderella Story
Le' Princessaa
have a blast !


i'm Mummy's little Snow White since 26th April 1995 and forever Daddy's little Cinderella ♥






Get a Glitter Calendar Click Here


Keep Calm and LILI






Older Posts | Newer Posts




Tagboard
Footprints here!

Just let me know your PRESENCE . so that i can VISIT yours ! NO harshword is ALLOWED Cheerioo



History
past stories . . . .


Why People Smoking ?
Say Hi to Uitm Puncak Alam
All I want for BIRTHDAY . . . . .
Road To Success
PENGANGGUR TERHORMAT
aktiviti masa lapang
Ramadhan & Syawal time dulu-dulu
Student's Life
a letter to Encik M
Radio Rebel ᵔᴥᵔ


Advertisement
click below ▽ gracias !





backlink


FruitHearts
them them . i ♥ them












Live without Mak


This is my 18th day at Uitm Kampus Puncak Alam . that’s mean , hari nie hari yang ke 18 aku bergelar the student of Foundation in Science of Uitm Puncak Alam . and hari nie jugak hari ke 18 aku hidup and survive tanpa bantuan Mak . look at the third sentence . that is the story that i’m going to talk about . yeahh , live without Mak .

The first day aku daftar is on 2 June 2013 . memang aku excited sebab aku tak sabar gila nak further my study . you know , this is the moment where i’m going to menjejakkan kaki ke menara gading . cewahhh , ayat drama sangat kann . but then , bila aku fikir balik yang aku terpaksa hidup jauh dari my family , especially Mak , then tears starting to roll down my cheeks drop by drop . seriously sebak . masa to dalam otak aku just fikir how i’m going to survive ? boleh ke aku belajar hidup berdikari ?

INDEPENDENT . one word that i’m working so hard on it . you know , we have everything at home . tapi kat sini , apa jelah yang ada . kat rumah , bila bangun pagi je memang breakfast dah siap atas meja  . just tunggu untuk kita amik and makan je . Mak awal awal lagi dah siapkan . but kat sini , it’s too different . i’m kinda type of person which have a very heavy meal in a large quantity for my breakfast . setiap pagi , mmg aku wajib amik breakfast . bangun je mesti terus makan . but kat sini , bila bangun pagi , lapar . then kena turun bawah , pegy cafe and buy something for my breakfast . lepas tu , baru dapat makan . so bila imma to lazy to get for the meal , that mean i’m going to starving during the morning . and yeahhh , kat sini breakfast aku terus sekali dgn lunch . Brunch . okay pun boleh . nak turun cafe dua tiga kali tu pun dah makan masa . kat rumah , dapur dgn bilik tu berapa jengkal jelah sangat kann . kalau dah rasa malas tahap monyet tu , aku makan je dalam bilik *attention to readers , aksi ini tidak dibenarkan tiru tanpa pengawasan pakar*



see . she so understanding .

Doing laundry . kalau kat rumah steady je baju baju kotor semua campak dalam washing mashine sebab takyah fikir nak cuci ke apa . yang tahu , bila nak pakai nanti mesti baju tu ada . tapi kat sini , laundry kena sendirian berhad . dah takde dah lagi Mak nak tolong cucikan . sampai bila nak pakai baju pun kena berkira . yelahh , penat kod nak cuci baju . nasib baik kat sini washing mashine is provided . masuk dua ringgit , then washing mashine tu akan tolong cucikan semua . but tahu jelah , satu blok ada 5 je pun washing mashine . so nak kena queue up and tunggu turn . kalau waktu malam , akan dengarlah bunyi berus berus dr bilik air . housemate aku masing masing akan cuci baju PAKAI TANGAN memalam . nampak tak kat situ ? PAKAI TANGAN . bukan sehelai dua , tapi semua baju cuci pakai tangan k .



i admit , i miss her :'|

Weekend . kalau bangun lambat pun , memang takde sape nak bebelkan . that moment bila bangun pagi , especially weekend , mesti aku sebak . tacing tacing gitu . tahu kenapa ? sebab aku rindu nak dengar suara Mak bebelkan aku . pagi pagi memang kena bangun sendiri . kalau terlajak , jawabnya subuh aku pukul 8 pagi lah kann .

Part nak pegy class tu paling tacing . kalau dulu nak keluar rumah mesti salam tangan Mak , cium pipi semua . now ? sebelum masuk class tu , tengok gambar Mak jelah yang mampu . or maybe text Mak . but mostly , Mak akan text aku dulu . mesti sebab Mak ghindu aku kod . hewhewhew .

A few days ago i was infected by fever . taklah demam sampai takboleh bangun . Cuma diserang oleh beberapa simpton seperti sakit kepala , lesu dan sakit tekak . so masa nie aku ghindu gila kat Mak . kalau dulu kalau sakit mesti pagi pagi lagi Mak bawak pegy klinik . kalau untung , makan nanti Mak suapkan . terasa macam baby baby pulak . seriously , i miss the moment being with Mak .

so that , memang kena bersyukur sangat bila Mak ada ngan kita . setiap benda dia tolong uruskan . and i remember the moment masa aku nak guna ATM minggu lepas . nak keluarkan duit untuk beli buku . masa tu orang ramai gila . so memang kena beratur paaaaaanjaaaaanggggggggg . then sampai lah turn aku setelah beberapa minit menunggu . aku pun masukkan kad . then tak lama tu aku tekan cancel , then kad keluar balik . aku amik card then bla . membe aku pelik gila asal aku tak keluarkan duit . tahu sebab apa ? sebab aku tak pandai nak guna mesin ATM . selama nie semua Mak yang uruskan apa apa . so bila sampai masa aku kena buat sendiri , aku tak confident dengan diri aku . i feel like , ehhboleh ke nie ? boleh ke tu ?

and so far , aku belom sepenuhnya boleh hidup takde Mak . i admit , i miss her , i love her . and i need her for the rest of my life .





SHE IS MY EVERYTHING



Post a Comment