Cinderella Story
Le' Princessaa
have a blast !


i'm Mummy's little Snow White since 26th April 1995 and forever Daddy's little Cinderella ♥






Get a Glitter Calendar Click Here


Keep Calm and LILI






Older Posts | Newer Posts




Tagboard
Footprints here!

Just let me know your PRESENCE . so that i can VISIT yours ! NO harshword is ALLOWED Cheerioo



History
past stories . . . .


a letter to Encik M
Radio Rebel ᵔᴥᵔ
♔ sahabat selamanya ♔
the one and only
my bornday 26 april :)


Advertisement
click below ▽ gracias !





backlink


FruitHearts
them them . i ♥ them












Student's Life

you know , once korang bangkit jea dari katil , means life korang as a student for that day is begin . either weekends or weekdays , korang punya journey tetap bermula as well . bangkit dari tido , rushing to shower , solat , breakfast and ready to school . k sequence pepagi buta punn dha nampak sangat memenatkan . itu belum lagi campur , tolak , darab , bahagi semua aktiviti kat sekolah pulak .

sumpah wehh bahang kepanasan akan korang rasa as soon as korang sampai jea kat school compund . mana takk nya , turun dari kereta punn mak dha warning "behave elok-elok k if taknak cikgu disiplin follow" nahh , amik kaw . amaran pertama dha singgah telinga kanan but then tak berani punn nak keluar telinga kiri . check in jea pagar sekolah , senyuman pakcik-pakcik guard dha cukup kasi signal kat korang . amaran second tentang kesufferan di sekolah . see , if aku budak grad tadika yg baru jea nak masuk year 1 punn surely bukak langkah beribu-ribu lari marathon balik rumah kod .

sampai kelas , bukan main berlari ala filem hindi lagi kod pegy kat kengkawan . actually , tudiaa punn point sebenar datang sekolah - meet kengkawan . bukan lah nak belajar sangat kann kann kann . once cikgu masuk kelas , itulah penderitaan sebenar . well , fenomena biasa punn if homework tak siap-siap . pastu mulalah aktiviti menyiapkan homework kat sekolah , tapi special version . perghh , memang moment takboleh blah ahh kann kena settle up homework kat tapak perhimpunan . then bila time recess , kitalah orang paling excited nak makan . bab makan memang takde yang tolak tepi sebab part favourite tuuu .

makan amik masa paling lama . if nak compare dengan orang buat bangunan , surely siap dulu bangunan 16 tingakt tu dari siap makan . then next schedule lepas rehat kena pegy lab , mulalah berlenggang kangkung sawi bayam nak sampai lab . bila dha lewat , tak pepasal cikgu suruh bersajak ala-ala A.Samad Said . amik kaw, tak bersajak kenalah kaw berkonsert macam first experience masuk American Idol . ehh , takk sanggup mak >.< tapi nak buat acanoo wehh , lumrah hidup lerr katakan .

on the way nak balik class , dapat lah chance tangok bebudak 'baik' kena tahan dengan cikgu disiplin . memacam hal . pelari lompat pagar , pengukur sekolah , penghembus asap rokok and pembawa gadjet bersaiz telefon bimbit . itu lah antara keje famous bebudak sekolah . ish ish ish *geleng kepala*

okay , BALIK . itulah antara lafaz kemerdekaan . petanda kebebasan dari penaklukan and kawalan undang-undang sekolah . relax wehh ! ada satu lagi suffer - tunggu giliran untuk guna public phone . maklum lah , public phone kat sekolah nie memang bersepah-sepah . tapi yang berfungsi tu satu saje . tu punn if takk meroyan . bila public phone datang sawan , mean pepandai lerr kaw balik jalan kaki k sebab takk dapat call . k memang muka sangat padan .

suffer tak suffer , itulah yang student terpaksa face hari-hari . dah sampai rumah , jangan ingat nak free sangat lah kann . homework cikgu kasi tu jangan ingat nenek yang kena buat pulak . takde nya orang gaji sanggup kena upah untuk buat homework . semua confirm lari pakai 2 kaki 2 tangan , wa cakap nie berani kerat kuku kaki punya lah :D

10.30 sharp , time kena iron baju . untung ahh kann sesapa ada bibik or mak yang pleasure nak tolong iron kann uniform sekolah tu . kalau mak punn dha tak kuasa nak melayan anak yang dha besar gajah tu , terpaksa lah guna kudrat 4 , 5 , 6 kerat untuk berhempas pulas membanting tulang and mengembleng tenaga untuk iron baju , tudung and kain sekolah . lastly , kemas buku-buku sekolah then berdengkur sampai subuh next morning and the next morning , the same sequence of student's life is kept on repeating . tired ? baik kaw buang jelah istilah tu awal-awal . takde sorang punn kesah kepenatan kaw tuu wehh . sendiri tanggung lah . HIHI . sekian -assalamualaikum-


Post a Comment