Cinderella Story
Le' Princessaa
have a blast !


i'm Mummy's little Snow White since 26th April 1995 and forever Daddy's little Cinderella ♥






Get a Glitter Calendar Click Here


Keep Calm and LILI






Older Posts | Newer Posts




Tagboard
Footprints here!

Just let me know your PRESENCE . so that i can VISIT yours ! NO harshword is ALLOWED Cheerioo



History
past stories . . . .


Student's Life
a letter to Encik M
Radio Rebel ᵔᴥᵔ
♔ sahabat selamanya ♔
the one and only
my bornday 26 april :)


Advertisement
click below ▽ gracias !





backlink


FruitHearts
them them . i ♥ them












Ramadhan & Syawal time dulu-dulu



Assalamualaikum w.b.t . time macam nie surely semua punn tengah busy penuh kann almari dengan baju-baju and kasut-kasut raya kann ? untungg ahh meriah raya tahun nie . aku jea yang stuck dengan buku-buku . mana tak nya , trial SPM lepas raya kod . yes , 27 August . see , memang takde chance ahh kann nak sakan beraya . perghh , memang sakit hati sikit *tikam bantal* k stop . bukan nak cerita syahdu moment leleh-leleh air mata sebab takk dapat beraya , tapi sikit perkongsian pasal story raya time kekecik dulu .
biasanya bila masuk jea bulan Ramadhan , dalam kepala hotak nie semua dah plan baju kurung warna apa , kasut berapa inci , baju raya berapa pasang . tak perlu mak nak suruh fikir , semua dah habis fikir . normallah kann , raya is the most waiting moment . selalunya azam bulan Ramadan ialah puasa penuh depan mak ayah - aim untuk dapat duit puasa penuh . bila dah macam nie , memang puasa tak ikhlas . depan Mak Ayah kemain lagi tunjuk letih . padahal time balik sekolah tengah hari tadi dah tiga cawan air susu aku sapu . k buncit perut .
Satu Hari Raya yang paling best . sembahyang raya part paling malas nak pegy . bila Ayah ajak , terus alasan sakit perut then lari-lari itik masuk toilet . bila ayah dah pegy masjid , baru boleh keluar toilet . tu punn terhendap-hendap macam pencuri Bank Negara . bukan apa , nak make sure line clear . lepas tu ? makan lah wehh .
aku siap pakai baju kurung complete serentak dengan orang balik dari masjid . then aku punn kumpul semua followers , pegy beraya dari satu rumah ke satu rumah . faham-faham lah bila kitorang datang . takde punn kebulur sangat dengan kuih raya , sebenar nya duit raya adalah tujuan utama . kengkadang sampai ada pakcik makcik tanya "nie nak makan ke nak duit raya" so kitorang dengan segan-segan kucing punn jawablah nak duit raya . hihihi
kepenatan berjalan tak terasa punn sebab berbalas dengan hasil lumayan . bila balik rumah , habis semua harta kutipan tadi dikeluarkan - start mengira untung . then , mulalah kecoh satu rumah nenek dengan kutipan-kutipan pada hari raya pertama . total semua takde lah banyak sangat punn . tapi excited nya macam dapat Ferrari free 5 bijik . memang tak boleh blah ahh punn kann .
see , betapa awesomenya hari raya time kecik-kecik dulu . time tu, semua punn fun . if dapat repeat balik masa tuu , kalau boleh aku nak tetiap hari adalah hari raya pertama . yelahh , macam dunia nie aku punya :) anyway , mohon ampun and maaf for semua my wrong doings either zahir or batin . sama-samalah kita memaafkan antara satu sama lain . semoga hari-hari kita diberkati .
| SELAMAT HARI RAYA |


Post a Comment