Cinderella Story
Le' Princessaa
have a blast !


i'm Mummy's little Snow White since 26th April 1995 and forever Daddy's little Cinderella ♥






Get a Glitter Calendar Click Here


Keep Calm and LILI






Older Posts | Newer Posts




Tagboard
Footprints here!

Just let me know your PRESENCE . so that i can VISIT yours ! NO harshword is ALLOWED Cheerioo



History
past stories . . . .


Ramadhan & Syawal time dulu-dulu
Student's Life
a letter to Encik M
Radio Rebel ᵔᴥᵔ
♔ sahabat selamanya ♔
the one and only
my bornday 26 april :)


Advertisement
click below ▽ gracias !





backlink


FruitHearts
them them . i ♥ them












aktiviti masa lapang

 
bila terbaca jea tajuk , mesti semua terfikir "ehh , si Lili nie dah kenapa ? kalau yea punn meroyan jangan lah nak create essay budak takk grad tadika pulak kat sini" hewhew . bawak bertendang bawak bertendang . takde nya aku rajin nak mengarang essay tu . sini nak cerita pasal aktiviti yang aku suka buat .


menurut kamus Dewan Bahasa edisi entah ke berapa , tajuk kat atas tu sama lah maksud dengan HOBI . k semua dah nampak kann hint apa aku nak story satgi ? okay bagus *big claps* aku nak share pasal hobi aku . actually , benda nie aku akan buat tak kira masa . even aku busy sekali punn , surely nak jugak aku curik masa nak buat benda nie .

sebenarnya , hobi nie taktahulah datang dari mana and since bila . but one for sure , hari-hari aku buat benda nie . kalau boleh nak tiap-tiap masa . okay , boleh jugak diistilahkan sebagai ketagih . yes , memang aku ketagih punn . cuba korang bayang *kepala dongak , otak melayang* celik jea mata aku dari lena yang panjang - maaf ayat berbunga paling takboleh blah - lari macam Usain Bolt pegy shower . siap shower , solat subuh , breakfast semua , and get ready nak pegy sekolah . see , pepagi buta macam nie punn aku dah terasa nak menjalankan hobi aku . but , pity me . sekolah tetap sekolah . k pegy sekolah dengan hati yang takk tenteram *berjalan lemah longlai macam orang tak makan 10 hari*

sampai sekolah , kalau boleh kat depan gate sekolah tu jugak aku nak buat benda nie . tapi apa punn takbolehh . kangg takk pepasal orang ingat aku nie budak sawan yang terencat . k sabo k sabo -.- time cikgu mengajar , dah memang taktahan sangat dah nie wehh ! do or die , aku tetap akan buat ! *tangan genggam , kepala dongak atas* then , tengah syok cikgu mengajar , aku punn syok habis layan . pergh , nikmat tak terhigga . k baru bertenaga balik .

lepas rehat paling takboleh tahan , bila perut kenyang mulalah hati aku taktenang . sekali lagi tak dapat tahan nie wehh . tapi , nak buat acanoo . tak dapat den nak nolong . start lepas rehat , aku start countdown nak balik . tak boleh sabar dah nie . tapi baiklah . control cool control cool .

balik , yippie yippie ! *menari zapin* tak tegok kiri kanan dah . aku rush balik rumah jea terus . dalam perjalanan , hati cakap "sabo Lili . sikit lagi tu . sikit lagi tu . jap jea lagi sampai rumah . sabo sabo" ecehh , memang takboleh blah ahh kann bila hati aku nie nak tunjuk baik . finally then , i'm home !

*masuk pintu rumah* Assaalamualaikum ^.^ bagus kann aku sempat lagi bagi salam . k stop , dah cukup-cukup lettew puji aku . purple dah pipi aku nie >.< k perasan kejap . then tak sempat buat benda lain , terus aku masuk bilik , tutup pintu and lock . kalau boleh aku nak paku pintu bilik aku dengan kayu bersilang , let nobody tahu aku nak buat benda tu . then , aku punn buat lagi . . . sampai petang .

ehh , mesti korang rasa macam nak ketuk kepala aku dengan makcik rumah sebelah punya batang penyapu kann ? yelahh , dari tadi syok sendiri dok story berjela-jela tapi hobi tu sepatah haram pun tak mention . HIHI . korang agak agak apa hobi aku tu ? ce teka ce teka :D kkkkk , kangg takk pepasal ada pulak yang hantuk kepala kat dinding lepas geram sebab post gila aku nie .

sebenarnya , satu-satunya hobi yang aku suka buat tu ialah TIDUR ^.^ aku suka , korang suka ? ehh , lantak korang lah suka ke takk . taknak tahu punn . huahuahua *evil laugh*

end of this part , apa pulak hobi korang ? adakah hobi korang tu sama hebat dengan hobi aku ? k pepandai lah korang jawab sendiri . HAHA , k gila jap . anyway , thanks for reading benda sewel nie . byebye


Post a Comment